Zainal Hakimi

Wrong clips in timeline when import xml

Recommended Posts

Hi, I have export xml file from FCPX then, when I import xml in Davinci, most of the clips are wrong in timeline. Some of the clips have same file name and there are in different folder. Why Davinci can't read the file? How to fix this problems?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Find the correct clip, then use "Force conform with selected media pool clip".

As you have just discovered, different media files with the same file name is a bad idea.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have move all the footage into a new folder. So when I import xml again, it says: "clips were not yet found". Then it can't read the files from the new folder.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'm actually stumbling across something similar a lot.  We have a multi episode project for TV and when I import the FCP XML from PP various clips will just be replaced in an episode.  It's maddening. The first round of clips is because they weren't in the media pool, so Resolves solution was just to replace them with files that are completely different.  File names and folders don't even match.  Like a completely different / random clip with a totally different filename from a different location.

But today, I made sure the slow-motion clips from a Phantom were in the media pool, exported a fresh XML from PP, imported a new timeline and Resolve has replaced all of them with different shots with different filenames.

Media missing or offline I could deal with, but you have to physically watch the shows in a side-by fashion to find these kinds of errors.  It's extremely time consuming.

The one variable I haven't tackled is to import clips into the media pool when I bring in the XML. We have 50TB on the server and episodes often link to a wide range of footage.  On a fresh import this can take hours in R15. It was faster to manually import footage into the media pool THEN import the XML.

If I already have an established media pool, does importing clips on the XML import ONLY bring in files that are missing? I have honestly been scared to even attempt it.

In the end, I have no clue why it will just replace a clip/file in the timeline with something else.  It seems crazy or a major bug.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.